Reteta Pateu de ficat de iepure

Ingrediente:
- 2 muschiuleti de la spate de iepure, spalati si taiati cubulete,
- 300 g unt proaspat,
- 2 galbenusuri fierte rascopt,
- 1 bucatica de morcov, curatat si dat pe razatoarea fina,
- 1 telina curatata si data pe razatoarea fina,
- 1 legatura patrunjel, spalat si tocat,
- 1 pahar mare cu vin,
- 1 catel de usturoi, curatat si pisat,
- sare si piper.

Preparare:
Se pun muschiuletii intr-o cratita cu 100 g unt, la care se adauga legume, vin, sare si piper si se lasa sa fiarba acoperit pana ce se rumeneste putin si se inmoaie. Se lasa sa se raceasca, apoi se da prin masina de tocat, de doua ori si apoi, prin sita, ca sa se obtina o pasta foarte fina.
Mixtura de amesteca cu 200 g unt frecat spuma si cu galbenusurile date prin sita. Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca pana ce compozitia devine uniforma.
Se asaza pe o farfurie, se garniseste cu masline si felii de ou rascopt, patrunjel verde si, optional, gogosari.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply