Reteta Vinete impanate si murate

Ingrediente:
- 10 vinete tinere, spalate, despicate in doua locuri pe lungime, fara sa se taie mijlocul,
- 10 catei de usturoi, curatati, pisati,
- 2 teline, curatate si tocate marunt,
- 2 morcovi, curatati si tocati marunt,
- patrunjel verde, tocat,
- 500 g ulei de floarea-soarelui,
- 3 foi de dafin,
- 5 – 6 boabe ienibahar,
- cateva boabe de piper,
- 2 linguri cu zahar,
- otet,
- apa,
- sare si piper,
- frunze de telina, spalate si tocate.

Preparare:
Se pun vinetele intr-o oala cu apa fierbinte si se lasa sa se opareasca, pana cand ajung sa dea in 2-3 clocote. Apoi, se scot si se lasa sa se scurga.
Separat, intr-o cratita, se combina usturoiul, legumele tocate marunt si se calesc cu ulei, la foc mic, cat sa se inmoaie.
Se adauga patrunjel si telina, apoi se asezoneaza cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele si se leaga de jur imprejurul acestora, ca sa nu iasa umplutura. Se asaza vinetele intr-un borcan si se toarna peste ele lichidul fiert si racit, compus din 2 pahare cu otet, 6 pahare cu apa, 2 linguri cu zahar, 1 1/2 pahare cu ulei, boabe de piper, 1 ardei iute, ienibahar si 2 linguri cu sare.
Peste legume, se asaza doua betisoare sub forma de cruce, ca sa opreasca ridicarea acestora. Se acopera gura borcanelor cu folie groasa de plastic, se leaga si se depoziteaza intr-un spatiu intunecos si racoros.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply