Sos Madeira

Ingrediente:
- 250 g carne, taiata bucatele,
- 1 morcov, curatat, taiat marunt,
- 1/2 telina, curatata, taiata marunt,
- ceapa, tocata fin,
- 2 linguri de faina,
- 1 ou,
- 2 linguri (50 g) de unt,
- 2 linguri (50 g) de untura,
- 1 lingura cu bulion de carne,
- 200 ml vin alb,
- 100 ml vin rosu,
- 50 ml coniac (optional),
- cimbru,
- nucsoara,
- piper.

Preparare:
Se combina intr-o cratita untul, untura, carnea, morcovul, telina, ceapa, piperul, cimbrul si nucsoara si se lasa sa fiarba la foc mic acoperit, amestecandu-se constant, pana ce scade si din sosul lasat.
Apoi, se adauga faina si se amesteca bine. Se completeaza cu bulion, vin alb, vin rosu si ou batut. Se mai lasa pe foc alte cateva minute, amestecand constant.
Sosul obtinut se strecoara intr-o sita si se amesteca cu putin vin sau coniac. Se serveste cald, la fripturi.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply