Archive for the ‘Preparate din carne de porc’ Category

Mancare de carne cu cartofi

Ingrediente: – 500 g carne de porc, curatata, taiata cuburi, – 5-6 cartofi, curatati de coaja, taiati felii sau cuburi, – 2 cepe, tocate marunt, – patrunjel verde, tocat marunt, – 1 lingurita boia de ardei, – 2-3 linguri de grasime, – piper, – sare, dupa gust. Preparare: Se calesc carnea si ceapa in grasima […]

Crochete cu costita prajita

Ingrediente: – 500 ml lapte, – 125 g gris sau malai, – 100 g costita afumata sau slanina, taiata feliute, – 2 oua, – ulei de floarea-soarelui, – sare. Preparare: Se pune laptele la fiert, iar cand se ajunge la punctul de clocotire, se toarna grisul in ploaie, amestecand energic pana se omogenizeaza. Dupa ce […]

Rulouri cu sunca

Ingrediente: – sunca taiata felii, – 1 ceasca cu lapte, – 125 g faina, – 1 ou, – castraveti sau zarzavat, taiat cubulete, – 1 lingura cu ulei de floarea-soarelui, – 100 g grasime, – sare. Preparare: Se framanta un aluat din lapte, ou, ulei, faina si sare. Apoi, se invelesc cuburile de zarvat in […]

Chiftelute de carne cu cartofi

Ingrediente: – 300 g carne de porc, curatata, – 300-400 g cartofi, curatati, dati pe razatoare, – 2 oua, – 2 cepe, tocate marunt, – 1 lingura de faina, – 2 linguri de pesmet, – patrunjel verde, tocat marunt, – ulei de floarea-soarelui, – sare si piper, dupa gust. Preparare: Se dau carnea si ceapa […]

Musaca de cartofi cu carnaciori

Ingrediente: – 1 kg cartofi, – 300 g carnaciori, – 1 ou, – 2 linguri cu lapte, – 2 linguri cu smantana, – 1 lingurita de faina, – 2 cepe, tocate marunt, – patrunjel verde, tocat marunt, – 1 lingura cu bulion de rosii, – 200 g ulei de floarea-soarelui, – sare si piper, dupa […]

Cartofi umpluti cu carne (I)

Ingrediente: – 10-12 cartofi, se curata si se scobeste interiorul, – 400-500 g carne tocata de porc sau de vita, – 2 felii de franzela, – 1 ou, – 1 ceapa, tocata marunt, – 10 rosii mari, decojite, – 1 ceasca cu orez, spalat in mai multe ape, – 1 lingura de unt, – smantana, […]

Carnati de porc prajiti

Ingrediente: – carnati de porc, – grasime sau ulei de floarea-soarelui. Preparare: Se prajesc carnatii in ulei fierbinte, la foc mediu si pe ambele parti, cat sa se rumeneasca uniform. Se transfera apoi intr-o farfurie tapetata cu servet de hartie si se lasa cateva minute, cat sa se scurga excesul de grasime. Se servesc calzi, […]

Cotlet de porc pane

Ingrediente: – 4-5 cotlete de porc, dezosate, – 1 lingura de faina, – 1 ou, – pesmet fin, – ulei de floarea-soarelui, – sare si piper, dupa gust. Preparare: Intai, se aplatizeaza usor bucatile de carne cu batatorul special, apoi se condimenteaza carnea cu sare si piper, dupa gust. Se dau prin faina, ou batut […]