Archive for the ‘Preparate din peste’ Category

Sufleu de peste

Ingrediente: – 1 kg de peste salau, fiert, curatat de oase, taiat cubulete, – 2 linguri de unt, – 2 linguri de faina, – 4 linguri de cascaval ras, – 2 pahare cu lapte, – 4 oua, – sare si piper, dupa gust. Preparare: Se prepara un sos alb din unt si faina, care se […]

Somon la cuptor

Ingrediente: – 2 fileuri de somon, curatate, spalate, – condimente dupa gust, – frunze de salata verde, – ulei de floarea-soarelui. Preparare: Se pun fileurile de somon intr-o tava unsa cu putin ulei. Se presara deasupra fileurilor condimentele dupa gust si se introduce tava la cuptorul preincalzit (180 grade C), la foc mediu, timp de […]

Fileu de salau la cuptor

Ingrediente: – 1 kg fileu de salau, – 2 linguri cu ulei de masline, – zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie, – 2 lingurite cu seminte de susan, – 1 lingurita cu boia iute, – 2 lingurite de condimente. Preparare: Se incalzeste uleiul de masline si se adauga sucul si coaja de lamaie. […]

Nisetru in aspic

Ingrediente: – 500 g peste nisetru, curatat de piele, – zarzavat, – 1-2 morcovi, curatat, taiat rondele, – frunze de patrunjel verde, – 2-3 pliculete de gelatina, – maioneza (optional), – sare. Preparare: Se fierbe pestele in apa cu putina sare si zarzavat de supa. Dupa ce s-a racit bine, se marunteste si se imparte […]

Sardele in sos de smantana

Ingrediente: – 100 g sardele, fara oase, taiata bucatele, – 250 g smantana, – 1 lingura de faina, – 3 galbenusuri, – zeama de lamaie, dupa gust, – sare si piper, dupa gust. Preparare: Se incalzeste usor smantana amestecata cu faina si galbenusurile, la foc mediu si amestecand constant, pana sa omogenizeaza complet. Se adauga […]

Salata de heringi

Ingrediente: – 500 g heringi, curatati, spalati, – 1 pahar cu lapte, – 2 oua fierte tari, curatate de coaja, taiate cubulete sau feliute, – 1 ceapa, tocata marunt, – patrunjel verde, tocat marunt, – 1 lingurita de mustar, – 1 lingura cu otet, – 1 castravecior murat, taiat cubulete sau feliute. Preparare: Se tin […]

Salata de heringi (II)

Ingrediente: – 500 g cartofi, – 500 g heringi, curatati, spalati, – 2 pahare cu lapte, – 1 ceapa, tocata marunt, – patrunjel verde, tocat marunt, – 2 lingurite de mustar, – 1 lingura cu otet, – 1 castravecior murat, taiat cubulete sau feliute. Preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata, iar dupa ce […]

Salata de sardele cu sparanghel

Ingrediente: – carnea de la 2 sardele, taiata marunt, – 3 cartofi, – 3 morcovi, curatati, taiati rondele sau dati pe razatoare, – 250 g mazare verde, curatata, spalata, – 10 fire de sparanghel, curatate, spalate, – patrunjel verde, tocat marunt, – 3 rosii, oparite, curatate de pielita si seminte, taiate bucatele, – 4 oua, […]