Archive for the ‘Retete de post’ Category

Cartofi cu mustar

Ingrediente: – 1 kg de cartofi, curatati de coaja, spalati, taiati sferturi, – 3 linguri cu mustar, – 3 catei de usturoi, zdrobiti, – 1 lingura cu oregano, – 1 lingura cu ulei de masline, – sare si piper, dupa gust. Preparare: Se prepara sos din usturoi, sare, piper, oregano si mustar. Se amesteca cartofii […]

Biscuiti digestivi

Ingrediente: – 1 cana cu faina alba, de calitate superioara, – 1/2 cana cu seminte de dovleac crude sau floarea-soarelui, – 1 cana cu fulgi de ovaz, – 1 cana cu tarate de grau, – 2 linguri cu seminte de susan, – 3 linguri cu ulei de masline, – 1 cana cu apa, – 1 […]

Pateu de spanac

Ingrediente: – 2 bucati de avocado bine copt, – 4 cani cu spanac taiat fideluta, – 1/4 cana coriandru proaspat, tocat marunt, – 3/4 cana dovlecei, curatati, taiati cubulete, – 1 catel de usturoi, zdrobit, – 1/2 lingurita pudra de ceapa, – suc de lamaie, dupa gust, – 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui presat […]

Biscuiti din seminte si legume

Ingrediente: – 1 cana cu miez de floarea-soarelui, – 1/4 cana cu seminte de in zdrobite, – 1 cana cu nuci braziliene, – 1 cana cu migdale, – 1 rosie mare, – 1 ardei gras rosu, curatat de seminte, taiat cubulete, – 1 praf curcuma (turmeric) sau boia de ardei, – 1 lingura cu fulgi […]

Supa de afine

Ingrediente: – 3 pahare cu afine inghetate, – 1 1/2 cana cu lapte de soia si vanilie, – sirop de agave sau miere de albine, dupa gust, – biscuiti dietetici. Preparare: Se mixeaza fructele la blender, pana se obtine o crema omogena. Se transfera in pahare inalte si se serveste cu biscuiti.

Unt de nuci

Ingrediente: – 400 g miez de nuca cruda. Preparare: Se mixeaza miezul de nuca cu un blender mic, intr-un vas cu capacitatea de aprox. 600 ml. Se mixeaza continuu, pana ce nuca se lipeste de peretii vasului. Se indeparteaza nuca de peretii vasului cu ajutorul unei linguri, dupa care se continua mixarea, pana se obtine […]

Marinata de masline

Ingrediente: – 500 g masline negre, spalate, – 1 capatana de usturoi, curatat, taiat felii, – 2 linguri de bulion, – foi de dafin, – 5 linguri cu ulei de masline, – 1 lamaie, curatata de coaja, taiata felii, – ienibahar, – 500 ml otet de vin, – piper. Preparare: Se rumeneste usturoiul in ulei […]

Ciorba cu fasole verde

Ingrediente: – 500 g fasole verde, curatata, spalata, rupta bucati, – 1 ardei gras rosu, curatat de seminte, taiat cubulete, – 1 morcov, curatat, dat pe razatoare, – 1 radacina patrunjel, curatata, data pe razatoare, – patrunjel verde, tocat marunt, – 1 frunza de telina, – 1 ceapa, tocata marunt, – 3-4 linguri cu bulion […]