Archive for the ‘Preparate din legume’ Category

Cartofi cu mustar

Ingrediente: – 1 kg de cartofi, curatati de coaja, spalati, taiati sferturi, – 3 linguri cu mustar, – 3 catei de usturoi, zdrobiti, – 1 lingura cu oregano, – 1 lingura cu ulei de masline, – sare si piper, dupa gust. Preparare: Se prepara sos din usturoi, sare, piper, oregano si mustar. Se amesteca cartofii […]

Mancarica de cartofi

Ingrediente: – 1 kg cartofi, curatati de coaja, taiati felii, – 500 g castraveti murati, curatati de coaja si seminte, taiati cubulete, – 200 g ceapa, tocata marunt, – 50 ml bulion, – 3 rosii, curatate, taiate cuburi, – marar sau patrunjel verde, tocat marunt, – 100 g ulei de floarea-soarelui, – piper, dupa gust. […]

Crema hranitoare de morcovi

Ingrediente: – 2 cartofi medii, curatati de coaja, taiati cuburi, – 5 morcovi mari, curatati, dati pe razatoare, – 1 ceapa mare, tocata fin, – 2 linguri de ghimbir, dat pe razatoare, – 2 linguri cu ulei de masline, – 1,2 l supa de legume, – paine prajita sau crutoane, – sare si piper, dupa […]

Crema de dovleac

Ingrediente: – 1,5 kg dovleac, curatat, taiat cubulete, – 2 mere intregi, curatate, taiate felii, – 500 g cubulete de mere, – 150 g miez de nuca prajit, – 750 g ceapa, tocata fin, – 1 lingura de zahar, – 1,250 ml supa de legume, – 50 g unt, – un varf cutit de allspice, […]

Frigarui din legume

Ingrediente: – 1 dovlecel, curatat, taiat rondele, – 1-2 rosii, taiate felii, – 1-2 ardei verzi, curatati de seminte, taiati felii sau cuburi, – vinete, – ceapa, – putin ulei de floarea-soarelui. Sos: – patrunjel verde, tocat marunt, – busuioc proaspat, tocat marunt, – 1 catel de usturoi, – ulei de masline extravirgin, – zeama […]

Legume gratinate cu usturoi

Ingrediente: – 1 ardei gras, curatat de seminte, taiat cubulete, – 1 dovlecel, curatat, taiat cubulete, – 1 conserva cu fasole alba, – 250 g ciuperci, curatate, feliate, – 1 cutie cu rosii in conserva, taiate bucati, – 1 ceapa mare, tocata, – 25 g ulei de masline, – 5 g ierburi italiene, – 1 […]

Musaca de post

Ingrediente: – 4-5 cartofi, curatati de coaja, taiati felii, – 2 morcovi, curatati, dati pe razatoare, – 2 cepe, tocate marunt, – legume mexicane, – 2 catei de usturoi, curatati, taiati felii, – 1 lingura de faina, – ulei de floarea-soarelui, – sare si piper, dupa gust. Preparare: Se calesc laolalta ceapa cu morcovii si […]

Salata boeuf de post

Ingrediente: – 1 telina, curatata, – 2-3 cartofi, curatati de coaja, – 5 morcovi, curatati, spalati, – 3 radacini de patrunjel, curatate, – 4 castraveti murati, tocati marunt. Maioneza de post: – 2 linguri cu faina sau amidon, – 200 ml apa, – mustar dulce sau iute, – zeama de lamaie, – ulei de floarea-soarelui. […]