Crap la cuptor

Ingrediente:
- 1,5 kg peste crap, curatat de solzi, spalat bine,
- 3 cepe, taiate rondele fine,
- 2 catei de usturoi,
- 1 lingura cu bulion de rosii,
- 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui,
- 1 pahar cu vin alb,
- 2 foi de dafin,
- 5 piper boabe,
- sare.

Preparare:
Se sareaza pestele la exterior si interior si se lasa deoparte, cel putin 15 minute. Apoi, se asaza intr-o cratita ovala, se adauga rondelele de ceapa, usturoi, foile de dafin, piper boabe, sare, vin si bulion de rosii.
Se unge bine pestele cu ulei, se da la cuptorul preincalzit, timp de aprox. 1 1/2 ore. Din cand in cand, se stropeste pestele cu sosul din cratita. Daca este necesar, se adauga apa, doar daca a scazut prea mult sosul din tava. Inainte de servire, se scot cateii de usturoi.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply