Archive for the ‘Sosuri’ Category

Sos dietetic cu busuioc

Ingrediente: – 350 g pulpa de rosii, – 3 catei de usturoi, curatati, taiati felii, – 4-5 linguri cu ulei de masline, – 2-3 frunze de busuioc, – sare dupa gust. Preparare: Se calesc feliutele de usturoi in ulei incalzit, iar cand se obtine culoare aurie, se adauga pulpa de rosii si se lasa la […]

Sos dietetic de marar

Ingrediente: – 4 linguri de faina, – 1 legatura de marar verde, tocat marunt, – 3 catei de usturoi, – 3 linguri cu ulei de masline, – sare, dupa gust. Preparare: Se rumeneste faina cu ulei incalzit, intr-o craticioara teflonata pusa la foc mediu. Se amesteca continuu, timp de 3 minute, dupa care se adauga […]

Sos dietetic cu spanac

Ingrediente: – 100 g piure de spanac, – 50 g maioneza de soia, – 50 g tarhon, tocat fin, – patrunjel verde, tocat fin. Preparare: Se amesteca maioneza cu piureul de spanac, dupa care se incorporeaza tarhon si patrunjel.

Sos de rosii cu telina

Ingrediente: – cateva frunze de telina, – 1 kg de rosii sau 2 linguri cu pasta de rosii, – 1 lingura de faina, – 2 linguri cu ulei de masline, – zahar, – sare, dupa gust. Preparare: Se rumeneste faina in ulei fierbinte, la foc mic si amestecand energic. Se stinge cu pasta de rosii […]

Sos romanesc pentru mancaruri

Ingrediente: – 1 lingura de faina, – 1 ceapa, tocata fin, – 250 ml suc de rosii, – patrunjel sau marar verde, tocat fin, – 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui, – sare, dupa gust. Preparare: Se rumeneste usor faina intr-o craticioara teflonata, la foc mic, timp de cateva secunde si amestecand energic, dupa care […]

Sos de mustar simplu

Ingrediente: – 3 linguri de mustar, – 1/2 pahar mare cu ulei de floarea-soarelui, – otet, – sare si piper, dupa gust. Preparare: Se subtiaza mustarul cu putin otet, apoi se amesteca bine cu ulei, turnat putin cate putin, dupa care se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se serveste imediat.

Sos aromat pentru fripturi

Ingrediente: – 500 g rosii, curatate, taiate bucati, – 2 cepe, tocate fin, – 1 lingurita de zahar, – 1/2 pahar cu otet diluat, – 1/2 lingurita de mustar, – un varf cutit nucsoara, – 2 cuisoare, – 1 bob ienibahar, – un varf cutit de sare si piper. Preparare: Se oparesc rosiile in apa […]

Sos picant pentru iofcale

Ingrediente: – 500 g rosii, curatate, taiate cuburi, – 1 legatura de patrunjel, tocat marunt, – 1 crenguta de cimbru, – 1 lingura de zahar, – un varf cutit de sare. Preparare: Se oparesc rosiile in apa fierbinte cu putina sare, dupa care se strecoara prin sita. Se amesteca cu patrunjel, cimbru, zahar si unt, […]